Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst

Ds. J. Wesseling

Hoe kijk je naar de kerk?

In de kerk kom je mensen tegen. Met hun mooie kanten, maar soms ook wel met hun moeilijke of zelfs lelijke kanten. In de loop der jaren zijn heel wat mensen ook afgeknapt op de kerk. Teleurgesteld in de mensen. Hoe kijk je naar de kerk? Hoe zou God eigenlijk naar de kerk en de mensen er in kijken?

Opvallend in Openbaring 1 is dat Johannes achter de kerk een indrukwekkend figuur in beeld krijgt. Het is een hectische tijd. Wanneer Johannes dit visioen krijgt zijn de christen-gemeenten nog jong, heel kwetsbaar en ze dreigen in de verdrukking te komen. Door bedreiging en vervolging.

Maar Johannes hoort ook over schokkende aardbevingen, om zich heen grijpende ziekten, wrede oorlogen en schreeuwende honger. Alsof er niets nieuws onder de zon is. Maar achter al die hectiek staat Jezus: hij, die ons liefheeft. Johannes ziet hem tussen de gemeenten wandelen. Zijn aanwezigheid troost, bemoedigt en geeft rust. Alsof de kerk leeft met een teer, onzichtbaar geheim.

Op het eerste gezicht is een christelijke kerk onbegonnen werk. Een hopeloze onderneming. Totdat je oog krijgt voor Wie er achter staat en in haar aanwezig is.

De grote vraag wordt dan natuurlijk of je dat ook echt gelooft.

unnamed

Datum

18 juni 2017

Tijd

08:45

Deel deze activiteit