Cantate Deo sluit jubileumjaar af met groot Passie- en Paasconcert


Cantate Deo sluit jubileumjaar af met groot Passie- en Paasconcert
Christelijk Gemengd koor ‘Cantate Deo’ geeft op Stille Zaterdag (26 maart) een groot Passie-en Paasconcert in de Sint-Joriskerk te Amersfoort. Ook dit concert staat in het teken van het 50-jarig jubileum van het koor.
Programma
In dit concert krijgt de luisteraar weer alle facetten van ‘Cantate Deo’ te horen: de psalmen, de gezangen, de geestelijke liederen en de klassieke werken zoals „Leiden Christi” van F. Mendelssohn en het 6e en 7de kruiswoord van Th. Dubois. Aart Mateboer (tenor) zal in beide stukken een behoorlijk aandeel leveren.
Verder staan werken van P. Stolk, A. Larson, C. Gounod, A. van Vliet e.a. op het programma. Uiteraard zingen we enkele arrangementen van Peter Eilander, onze dirigent.
Meewerkenden 
De diepte van het lijden en de triomf van de opstanding zullen extra luister bijgezet worden door koperkwintet Imperial Brass. In het tweede deel van het programma wordt vooruit gegrepen op Pasen en zullen een aantal paasliederen ten gehore worden gebracht. Johan van der Graaf bespeelt ook tijdens dit concert weer het prachtige orgel van de Joriskerk en Jaap Eilander begeleid het koor op de vleugel.
Aanvang: 19.30 uur.
Kaarten: €15 of €12,50 in de voorverkoop, kinderen gratis.
Voor toegangskaarten, parkeerkaarten (€4) en meer informatie: www.cantatedeo.nl.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *