Kinderen

Kinderwerk Ontmoetingskerk Amersfoort Vathorst

Doe gezellig mee!


Wij willen de liefde van Jezus aan zoveel mogelijk kinderen in heel Vathorst verspreiden. (Deels) in samenwerking met evangeliegemeente Perspectief en Kruispunt organiseren we hiervoor verschillende activiteiten.

Heb je nog leuke ideeën qua activiteiten/organisatie voor de genoemde doelgroep, wil je je graag als vrijwilliger aansluiten bij één van deze activiteiten of vind je het leuk om onze werkgroep te komen versterken? Je mag ons altijd mailen of bellen.


Activiteiten die wij dit jaar organiseren


In 2015 heeft de eerste lichtjestocht plaats gevonden. De lichtjestocht wordt georganiseerd rond kerst door GKV, Kruispunt en Perspectief. Het is een tocht van ongeveer 30-45 minuten.

De eerste lichtjestocht in 2015 trok honderden bezoekers. Zij liepen langs evenzoveel lichtjes en bewonderden de ruige herders en hun kudde in het veld, de prachtig uitgedoste wijzen uit het oosten en de imposante Romeinse soldaten. Alle genodigden schreven zich in bij het betreden van hun geboorteplaats Bethlehem en gingen op kraambezoek bij Jozef en Maria en hun pasgeboren kindje Jezus, in een stal.

Heb jij ook wel eens niets te doen op woensdagmiddag? Hou je van avontuur, spelen en gezelligheid? Dan ben je welkom op de supercoole kindermiddagen! Kies zelf welke activiteit bij jou past: een spel, een knutsel of bij goed weer op ontdekking gaan in de natuur. Geniet samen met andere kinderen van toneel, een bijbelverhaal en soms een film.

Deze kindermiddagen worden 1 keer per maand georganiseerd door de Volle Evangelie Gemeente Perspectief in samenwerking met Kruispunt en Gereformeerde Kerk Vathorst. De kindermiddag wordt gehouden op Natuurboerderij de Brinkhorst (in vathorst) van 14:30 – 16:00 uur. Ze zijn bedoeld voor alle kinderen van 4 tot 9 jaar. Maximaal 30 kinderen kunnen deelnemen aan deze gezellige middag en het kost slechts €1,- per kind.

Voor inschrijving en meer informatie zie: www.kindermiddag.nl

Gekoppeld aan de kindermiddagen is het kinderfeest. Dit jaar gehouden op 2 januari 2016. En wat was het weer een succes! Het werd gehouden in het Kinderbelevingscentrum Bzzzonder waarbij  de kleintjes (4-6 jaar) en groten (7-9 jaar)  een apart programma hadden. Met een grote steiger voor de ingang en een bouwvakker om iedereen welkom te heten was het thema al snel duidelijk: De Bouwplaats.

De kinderen gingen rond dit thema aan de slag. Zo zijn we begonnen met een bijbelverhaal, knutsels en spelletjes rondom dit thema. Vervolgens konden de kinderen verschillende workshops volgen, zoals  voetballen, schilderen, drama spelen, jambee, nail art, sport en spel, koekjes bakken, timmeren enz. Tussen de middag werd er gezellig met elkaar gegeten waarnaar afgesloten is met een gezamenlijk programma. Voor de kleine kinderen was dit een poppenkast, voor de grote kinderen een sketch. Een zeer geslaagde dag!

Houdt de website www.kindermiddag.nl in de gaten om te zien wanneer het volgende kinderfeest georganiseerd wordt en schrijf je dan snel in!

Aankomende zomer zullen wij als werkgroep van GKV een activiteit organiseren voor kinderen tot 10 jaar. Over de precieze datum en inhoud wordt nog nagedacht en zullen we zo snel mogelijk bekend maken. Het zal in ieder geval een gezellige dag worden vol activiteiten, waarbij er voor iedereen wel wat leuks bij zit!

Het is de bedoeling dat deze activiteit in de toekomst uitgebreid gaat worden naar een officiële VakantieBijbelWeek. Voor we zover zijn eerst maar eens deze activiteit. Houdt de website goed in de gaten om verdere info over deze activiteit te blijven volgen!Kinderactiviteiten
Marlinda Veldhuizen
Contactpersoon :

Marlinda Veldhuizen

Telefoonnummer :

06-53247643